09:30
Квантовий комп'ютер: що це і як він працює?

63e67e47b89ea.jpg

Технології не стоять на місці. Найкращі технологи світу постійно презентують нові розробки, які захоплюють і допомагають покращити свою професійну діяльність. Особливо вони потрібні в сфері IT, яка постійно розвивається. Зокрема, ви можете пройти курси АйТі онлайн https://chiacademy.software/, якщо хочете стати кваліфікованим спеціалістом, та відкрити для себе нову професію. Крім того, вам потрібно знати, які технології використовуються в сучасному світі. І одна з найнереальніших – це квантовий комп’ютер.

Принципи роботи

Квантовим комп’ютером прийнято називати обчислювальний пристрій, який використовує явища квантової заплутаності та суперпозиції для передачі та обробки даних. Його принцип роботи полягає в квантовій суперпозиції.

Тобто, в звичайному розумінні квантові частинки поводять себе так, як нам потрібно. Але якщо їх не контролювати, тоді вони переходять з певного стану в кілька іпостасей. Таким чином, один електрон може частково знаходитися в декількох точках одночасно. Це і є суперпозицією квантового стану. Вона нам говорить, що система з якоюсь незначною ймовірністю може знаходитися в усіх можливих для неї станах.

Що дає квантовий комп’ютер?

В ньому замість звичайних бітів використовується кубіт, або квантовий біт. Він, завдяки принципу суперпозиції, знаходиться в двох станах одночасно. Це дає можливість швидкого, навіть моментального підбору алгоритмів. А відрізняються звичайний та квантовий комп’ютери наступним.

  • Звичайні ПК створюють та підбирають алгоритми, щоб дати відповідь.
  • Квантові системи мають запрограмовані відповіді та моментально знаходять правильне рішення.

Наприклад, ви можете з легкістю знайти формулу речовини чи вирішити важку задачу.

На сьогодні квантові комп’ютери можна назвати величезним проривом. Вони можуть полегшити виконання завдань в різних сферах, тим паче в IT. Але знати їх роботу недостатньо. Потрібно також вивчити основи професії. Так, ви можете пройти курси з бізнес-аналітики https://chiacademy.software/courses/business-analyst, щоб стартувати в сфері цифрових технологій.

А ось самі квантові комп’ютери використовувати ще зарано. В звичайних умовах їх неможливо реалізувати, адже для існування кубіту необхідні такі умови:

  • Вакуум;
  • Температура, близька до нуля;
  • Відсутність електромагнітного випромінювання.

Щоправда, спеціалісти постійно працюють над тим, щоб деякі технології стали доступними в звичайному житті. Тому, цілком можливо, що скоро квантові комп’ютери будуть використовуватися замість звичайних.

Категория: Разное | Просмотров: 111 | Добавил: aleksanya9393 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar