18:29
Рекрутер початківець

Рекрутер початківець

Якщо ви зацікавились професією рекрутера, то значить ви десь про неї чули або читали. Так, це відносно нова і дуже цікава професія для сучасного ринку праці в Україні. Рекрутером називають людину, яка займається пошуком спеціалістів у компанії, яким потрібні кваліфіковані співробітники. За місцем праці рекрутерів можна розділити на дві категорії: ті, що працюють всередині самої компанії, котрій потрібні працівники та ті, які працюють у рекрутинговому агенції та шукають спеціалістів за запитом замовника (https://www.evotalents.school).

У першому випадку рекрутер виконує функцію відділу кадрів, - пошук співробітників завжди відповідає напрямку роботи компанії, шукати він може як звичайних менеджерів, продажників, офісних працівників, так і висококваліфікованих фахівців, які на даний час потрібні компанії.

Якщо, з якоїсь причини компанія не може впоратись з пошуком фахівців власними силами (потреба у великій кількості працівників, запит вузької направленості або відсутність посади рекрутера в компанії), тоді вона зазвичай звертається до спеціалізованих рекрутингових агентств.

Саме спеціалізація останніх дозволяє знаходити досвідчених фахівців у будь-яких вузьких галузях бізнесу та виконувати досить складні завдання, поставлені замовником. Агентства, які спеціалізуються на пошуку фахівців у сфері інформаційних технологій, називають агентствами IT рекрутингу.

Що вивчати для роботи рекрутером?

Якщо ви мрієте працювати саме в цій професії, то ви не отримаєте покрокової інструкції як це зробити. Але загальні рекомендації та бажані навички, звичайно, є сенс обговорити. Перелічимо деякі з них:

1. Вам дуже знадобиться вища освіта. Бажано в споріднених спеціальностях, які допоможуть вам в подальшій роботі. Наприклад, соціологія, філософія, психологія, маркетинг та інші.

2. Маючи за плечима певний багаж знань, потрібно закінчити спеціалізовані курси рекрутингу, де ви познайомитесь саме з тією професією, якою будете займатись надалі.

3. Робота рекрутера дуже різностороння. Тому додатково обов’язково треба шукати в собі та розвивати навички комунікацій, вміння працювати в колективі, проводити переговори, приймати рішення; стресостійкість, толерантність та емпатію.

Тепер додамо трохи того, що потрібно для роботи в спеціалізованому рекрутингу.

IT recruiter що потрібно знати?

Крім тих знань, які знадобляться в цій професії, дуже необхідними будуть саме фахові знання у сфері інформаційних технологій. Це дозволить бути на одній хвилі з кандидатами, краще розуміти їх резюме, особисто проводити співбесіди, не залучаючи додатково технічних спеціалістів, розуміти їх навички та ставити необхідні питання.

Якщо все це, або більша частина навичок у вас є, можете реєструватись на сайтах з пошуку роботи, сміливо писати резюме та розсилати їх компаніям, що шукають саме таких працівників. Зрозуміти всі нюанси професії та переконатися в правильному виборі ви зможете лише на практиці. А досвід в цій роботі надасть вам впевненості та відкриє можливість побудувати стрімку кар’єру.

Категория: Разное | Просмотров: 59 | Добавил: aleksanya9393 | Теги: Рекрутинг | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar