11:09
Прописка для переселенців в Україні у 2023 році.

 

Що таке прописка для переселенців?

Правила реєстрації місця проживання в Україні ніяким чином не виокремлюють реєстрацію переселенців. Внутрішньо переміщені особи реєструють своє місце проживання за загальними правилами, як і інші громадяни України. Довідка ВПО, яка може їм видаватись містить інформацію про зареєстроване і фактичне місце проживання. Тобто переселенець може вказувати фактичне місце проживання для такої довідки, але підставою для офіційної реєстрації є внесення інформації про місце проживання до державного електронного реєстру. Звісно, на час воєнного стану до вимушених переселенців не застосовуються санкції чи примушення до обов'язкових дій. Але маємо випадки, коли людям в процесі їх діяльності і отримання адміністративних чи інших послуг або для реалізації законних прав, потрібна саме офіційна прописка по місцю фактичного проживання. 

 

Основні вимоги до прописки переселенців

  • Документи для прописки переселенців подаються до Центру адміністративних послуг за місцем майбутньої реєстрації. 
  • Для виписки з минулого місця не потрібно їхати і окремо подавати документи на зняття. Документи на прописку можна подати одночасно з випискою по старому місцю реєстрації. Відділи реєстрації самостійно обмінюються інформацією про зміну адреси реєстрації осіб. 
  • Що стосується військового обліку, то внутрішньо переміщенні особи призовного віку або такі, що знаходяться у запасі, повинні йзнятися з військового обліку і стати на облік по майбутньому місцю реєстрації, тобто перед подачею документів на прописку. Військовозобов'язаний при прописці повинен пред'явити військовий квиток вже з обліком за адресою цієї прописки. 
  • Довідка переселенця не може бути документом для реєстрації місця проживання. Таким документом є паспорт громадянина України, а для дітей, які ще не отримали паспорт - свідоцтво про народження. 
  • Підтвердженням останнього зареєстрованого місця проживання є довідка про реєстрацію місця проживання або довідка, видана міграційної службою. 
  • Підставою для прописки являються документи на право власності житловим приміщенням. 

 

Отримання прописки переселенцями

Якими правами володіють внутрішньо переміщенні особи? Усіма правами громадян України, а також мають право на спеціальне соціальне забезпечення. Однак, система державного регулювання влаштована таким чином, що офіційно зареєстроване місце проживання відіграє роль єдиного правового ідентифікатора офіційної адреси громадянина. Це означає, що для визначених процедур і юридично значимих дій необхідно, по-перше, обов'язково мати прописку, по-друге, мати її за місцем вчинення вказаних дій і для здійснення вказаних процедур. І в цьому випадку довідка переселенця не має тої ж юридичної сили, що і довідка про прописку. Природно, що не всі переселенці мають можливість придбати житло у власність відразу після переїзду. Та й не для всіх це взагалі актуально, однак, для прописки якраз  необхідно мати таке право власності. Інший спосіб отримання прописки - купити прописку. Купити прописку означає отримати юридичну послугу, яка заключається у офіційному наданні згоди на реєстрацію місця проживання у житлі юридичної компанії та подальшим обслуговуванням за адресою реєстрації на обумовлений договором строк. Така послуга є повністю законною та дуже зручною, а також зовсім недорогою. 


 

Категория: Разное | Просмотров: 99 | Добавил: aleksanya9393 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar