18:30
IT рекрутинг для чайників

IT рекрутинг для чайників

Якщо ми звернемося до Вікіпедії, то зможемо дізнатися, що це слово походить від французького recruit, що означає «набирати», «вербувати». І перші згадки про це стосуються солдат, яких набирали у королівську армію. З плином часу значення слова не змінилося, але повністю змінився функціонал. Сучасний рекрутер – це спеціаліст, який займається пошуком та найманням працівників на роботу. Він може шукати співробітників в ту компанію, в якій працює сам, а може працювати на агенцію, яка підбирає працівників на замовлення бізнесу (https://www.evotalents.school/). Виглядає це так: велика компанія має намір прийняти для себе в штат кількох високоосвічених співробітників. Вони можуть спробувати це зробити власними силами. Але, чим складніша вакансія, тим менше можливостей зробити це самотужки. Тому, у більшості випадків, такі компанії звертаються до професіоналів у своїй справі, а саме до рекрутингових агенцій.

Такі агенції можуть займатися пошуком персоналу різної направленості та кваліфікації. Та є багато агенцій, які шукають співробітників у певному сегменті ринку праці. Такими, наприклад, є компанії IT рекрутингу. Вони підбирають спеціалістів у сфері інформаційних технологій. Відповідно, і самі рекртутери, які працюють в такій компанії, повинні мати багато технічних знань на додаток до тих, які потребує спеціалізація.

Що має знати IT рекрутер?

Якщо вдатись до досконального аналізу професії, то стане зрозумілим, що знання тут знадобляться із самих різних сфер та галузей. Спробуємо навести хоч деякі з них для прикладу:

  1. Рекрутер повинен бути непоганим продажником. Якщо заглибитись в роботу з пошуку персоналу, ми зможемо провести багато паралелі з продажами.
  2. Знання психології, здатність будувати відношення. Це дуже потрібна навичка при розмовах з кандидатами та подальших співбесідах.
  3. Рекрутер повинен бути мисливцем за своїм менталітетом. Шукати спеціалістів в деяких галузях досить непросте завдання.
  4. Вміння слухати, аналізувати, робити висновки.
  5. Знання сучасних комп’ютерних програм та спеціалізованих інструментів пошуку співробітників. 

Існує ще багато того, що потрібно гарному рекрутеру, не забуваємо про комунікабельність та стресостійкість, та велика частина знань та навичок буде формуватися у практичній роботі.

Спробуємо відповісти на ще одне питання, яке випливає з усього вищесказаного: як стати IT рекрутером?

Для цього вам знадобиться вища освіта. Не обов’язково профільна, бо освіту рекрутера ви там не здобудете. Ви можете бути соціологом, психологом або маркетологом, споріднені професії дуже допоможуть. Потім бажано пройти спеціалізовані курси, які дадуть вам уявлення про рекрутську роботу. Не завадять технічні знання у сфері інформаційних технологій, якщо ми говоримо про рекрутинг в IT. Додаймо ще розуміння соціальної психології, бізнес-процесів, які відбуваються в компанії, вміння спілкуватися з людьми та вести перемовини. Якщо ви бачите в собі більшість з цих навичок, вважайте що ви майбутній рекрутер. І не забуваємо, що впевненість у собі - запорука вашого успіху.

Категория: Разное | Просмотров: 52 | Добавил: aleksanya9393 | Теги: Рекрутинг | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar