12:52
Для чого потрібні синтезатори

Для чого потрібні синтезатори

Синтезатори належать до клавішних музичних інструментів і використовуються для створення, запису та редагування різноманітної музики. Виробники пропонують безліч моделей у дуже широкому ціновому діапазоні. Подивитись їх можна тут https://lanota.com.ua/sintezatori/. Найякіснішими вважаються синтезатори брендів Casio, Yamaha, Roland, Kord та інші.

Для чого використовують синтезатор

Головне завдання інструменту — запис та редагування музичних творів. Його можливості в цьому майже необмежені. Синтезатори багатофункціональні та мають безліч налаштувань, щоб змінювати та контролювати звукові параметри. Навіть прості бюджетні моделі здатні відтворити звучання дуже багатьох музичних інструментів із різноманітними відтінками звуку. На синтезаторі можна отримати звучання гітари, фортепіано, духових та інших інструментів. Нерідко його використовують у якості драм-машини для тимчасової заміни ударної установки.

Але варто враховувати, що повноцінно замінити інші інструменти пристрій не може. Звучання не настільки реалістичне. Та й створений він не для цього. Купити синтезатор варто для гри в рок- або поп-групі, студії звукозапису та створення сучасної електронної музики.

Різновиди синтезаторів

Виробники пропонують 4 різновиди синтезаторів:

  • Аналогові. Звучання відтворюється за допомогою електронапруги та осцилографа. Ці пристрої не імітують звучання інших музичних інструментів, а створюють своє. Аналогова модель не є дуже популярною та використовується справжніми цінителями вінтажного звуку.
  • Цифрові. Пристрої, які ми найчастіше бачимо на концертах чи в музичних кліпах. Найфункціональніші моделі, які допомагають створювати музику будь-якого жанру.
  • Кейтари. Синтезатори, представлені в вигляді гітари, де замість струн клавіши. Це найкращий варіант для концертної діяльності, бо дає змогу тримати його в руках, а не шукати на сцені місце для встановлення стійки.
  • Робочі станції. Найпросунутіші пристрої в цьому списку. Вони мають найбільше функцій, потужні динаміки, сотні звуків. Зазвичай доволі габаритні. Багато моделей обладнані дисплеєм.

Останні 3 різновиди можна знайти в лінійці будь-якого виробника клавішних. Аналогові не так розповсюджені.

Який вибрати синтезатор

Перш ніж перейти до вивчення конкретних функцій, спочатку потрібно звернути увагу на 2 характеристики: звучання та клавіатуру. Середнім варіантом, який підійде для навчання та напів професійної діяльності, вважається синтезатор із повнорозмірною динамічною клавіатурою на 61 клавішу. Щодо тембрів, то чим їх більше, тим краще, а поліфонія має бути від 128 нот. Рекомендуємо розглянути інструменти від Casio серії LK або від Yamaha серії PSR.

Якщо потрібно купити дитячий синтезатор, то можна звернути увагу на моделі зі зменшеною клавіатурою та поліфонією на 8-32 ноти. Яскравий представник цієї категорії — Yamaha PSS-E30. Крім хороших характеристик, він пропонує можливість підключати навушники, тому дитина зможе грати в будь-який час доби, нікому не заважаючи.

Категория: Разное | Просмотров: 93 | Добавил: aleksanya9393 | Теги: синтезатори | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar