17:53
Газові туристичні пальники — з ними і в похід, і на пікнік або просто погрітися

Газові туристичні пальники — з ними і в похід, і на пікнік або просто

Куди б не зібрався турист або той, хто бажає відпочити на природі, їм у будь-якій ситуації стане в пригоді компактний та легкий механізм, завдяки якому можна без проблем приготувати собі обід, не думаючи про промоклі дрова або повну їхню відсутність. Звичне варіння на багатті замінять газові туристичні пальники для походу і не тільки.  А ще їх можна використовувати в місцях, де не дозволено розводити багаття.

Як вибрати газовий пальник: основні критерії вдалої покупки

Підбираючи похідний газовий пальник, звертайте увагу на його потужність, тип і витрату газу. Купівля такого пристосування буде виправданою, якщо враховувати такі критерії:

  • Для яких страв планується пальник. Якщо вам подобаються сублімати, для яких достатньо окропу — обирайте легкий і потужний пальник або інтегровану систему для швидкого кип'ятіння. Для приготування чогось складного підійде модель із широким розсіювачем.
  • Кількість людей. Якщо в похід вирушає велика кількість учасників, то знадобиться потужний і стійкий пальник, на який можна поставити казанок. Для невеликої групи оптимальним варіантом стане компактна модель.
  • Параметр потужності та вага. Як правило, чим легший і компактніший пальник — тим у нього менша потужність, газ він витрачає більше, відповідно і балонів. Під час вибору потрібно визначити для себе ідеальне співвідношення потужності та ваги пальника, щоб не носити тяжкість у рюкзаку.
  • Кліматичні умови. У зимовий похід або високогірне сходження можна взяти виносні пальники, на рідкому паливі або з зимовими балонами зі скрапленим газом.

Більшість туристичних газових пальників забезпечені вбудованим п'єзопідпалом, але є також моделі без п'єзопідпала, його за необхідності можна придбати окремо.

Різновиди пальників туристичних

Різні виробники випускають пальники для використання компактної ємності, а також для об'ємного казанка. Витрата газу у похідного пальника зовсім невелика, що є однією з його переваг.

Газові пальники бувають таких видів:

  • Виносні моделі. Оснащені шлангом, що приєднується до газового балона. Плюс таких пристосувань у хорошій стійкості, вони мають попередній підігрів газу. Споживання газу у таких моделей більше, зате вони зручні у використанні. Цей різновид підійде на той випадок, коли готувати доводиться готувати багато і на велику групу людей.
  • Невиносні. Відмінність таких моделей у тому, що вони оснащені різьбленням, завдяки якому накручуються на газовий балон. Компактні моделі затребувані у туристів-легкоходів. Перевага невиносного пальника полягає в економній витраті газу. Цей тип підійде для одиночного походу або для невеликої компанії.

Для любителів вилазок на природу і подорожувати поодинці без нічого виробники пропонують чудовий варіант — ручні міні-пальники, вага яких становить кілька десятків грамів, вони займають мінімум місця в сумці або рюкзаку. Вважається, що найоптимальнішим показником з розрахунком на 1-2 осіб є туристичний пальник потужністю від 1500 до 2500 Вт.

Категория: Разное | Просмотров: 58 | Добавил: aleksanya9393 | Теги: туризм, пальники | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar