11:16
Актуальний огляд YubiKey 5C NFC

 

Існує багато способів захистити свої онлайн-акаунти та фінанси, наприклад, надійні паролі, двофакторна автентифікація, наприклад, коди текстових повідомлень (OTP), або сторонні додатки для автентифікації. Незважаючи на те, що ці методи забезпечують додатковий рівень безпеки, вони іноді вразливі до кібератак. Одним з найкращих і найпоширеніших методів безпеки є апаратні ключі безпеки, і Yubico є одним з найпопулярніших постачальників ключів безпеки серед кількох постачальників ключів у всьому світі. Особливо можна виділити ключ безпеки Yubikey 5 NFC, який має масу переваг та особливостей.

 

Комплектація YubiKey 5C

 

YubiKey поставляється в надійній блістерній упаковці. Ключ знаходиться в твердій пластиковій оболонці, і практично неможливо розірвати упаковку без видимих ознак зносу.

 

Дизайн YubiKey 5C

 

YubiKey 5C NFC має тонкий дизайн, що нагадує USB-флешку, і має корпус, посилений скловолокном, та загартоване золото високого класу, що забезпечує посилений захист для щоденного використання. Крім того, ключ є водонепроникним, а також стійким до роздавлювання. У центрі знаходиться кнопка (золоте кільце), а зверху - отвір для брелока. Кнопка реагує на дотик, а не на натискання. Логотип Yubico на кнопці підсвічується, і під час процесу автентифікації або коли ви натискаєте на неї, загоряється зелений колір.

 

Як працює NFC YubiKey 5C?

 

На сьогоднішній день порт USB-C є досить поширеним у смартфонах та ноутбуках. Отже, ви можете використовувати YubiKey 5C NFC якнайкраще. Оскільки він пропонує два способи підключення, ви можете безпосередньо вставити штекер USB-C в ноутбук або просто торкнутися клавіші на задній панелі вашого смартфона, яка має вбудований NFC.

 

Yubico Authenticator (2FA)

 

Такі програми, як Google Authenticator, Microsoft Authenticator тощо, використовують ваш пристрій для генерації кодів доступу. Ці коди є тимчасовими і закінчуються через 30 секунд. Це означає, що програма генерує новий код кожні 30 секунд, і вам потрібно вводити ці коди під час входу до вашого облікового запису з підтримкою 2FA. Всі такі програми зберігають ці ключі на вашому телефоні, а деякі з них також дозволяють створювати резервні копії цих ключів в Інтернеті.

Однією з найкращих переваг YubiKey є те, що ключі зберігаються в самому YubiKey, а не в телефоні чи хмарі. YubiKey має власний додаток під назвою Yubico Authenticator. Додаток доступний для Android, iOS, а також Windows, Mac і Linux o. Після встановлення додатку на ваш телефон, вам потрібно підтвердити ключ, підключивши його або доторкнувшись до задньої панелі телефону (у випадку з NFC).

Категория: Разное | Просмотров: 123 | Добавил: aleksanya9393 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar